De Achternaam op Facebook

By Cadeaus van mijn ex.nl

In de vriendenlijst van mijn schoonzus zag ik De Achternaam staan. Die naam komt niet veel voor en ik ben hem nooit ergens anders tegengekomen. Dus ik voelde direct een schrikreactie door mijn lijf gaan. De voornaam was anders, maar De Achternaam herkende ik direct. Het duurde een tel voordat ik door had dat ik de voornaam wél kende. Deze combinatie van voor- en achternaam was van De Broer Van. Ik keek naar zijn foto en ik herkende zijn gezicht.
Wat een toeval. Ik zat gewoon even te Facebooken. Wat een kleine wereld, dat mijn schoonzus hem kent. Ik klik op zijn profiel en ik zie dat hij een heel druk leven heeft. Natuurlijk kan ik het niet laten en kijk ik direct in zijn vriendenlijst. En ja hoor, daar staat de combinatie van voor- en achternaam van de jongen met wie ik zoveel gedeeld heb. Ik zie de naam en ik denk aan het moment dat ik voor het eerst deze naam las. Hij had zijn naam op een kaartje geschreven, met daaronder zijn adres en telefoonnummer. Ik heb nog vaak deze naam gehoord en gezien. Ik denk ook aan het moment dat ik mijn voornaam voor deze achternaam zette. Gewoon om even te proberen hoe het eruit zag en hoe het klonk. Prima achternaam, dacht ik, met hem kan ik wel trouwen.
Ik klik verder op het profiel van mijn ex. Oh, ik kan niet wachten en wat werkt die telefoon traag! Ik zie een foto van hem op het strand. Hij kijkt in de lens en ik kan alleen maar raden wie deze foto gemaakt zal hebben. Dat zal zij wel zijn geweest. Ik denk eraan hoe het zou zijn geweest als ik daar had gelegen met hem. Lekker zwemmen, insmeren en luieren. De tweede gedachte die in mij opkomt; oh, wat een lelijke zwembroek! Welke griet laat haar vriend nou zó over het strand gaan!?!
Ik klik snel verder omdat ik wil weten hoe het met hem is, of hij nog met haar verkering heeft, en natuurlijk hoe zij eruit ziet! Ik klik als een idioot op alle opties, maar natuurlijk is alles afgeschermd voor mij. Tjongejonge wat irritant!

Aan de ene kant ben ik blij dat ik hem gevonden heb. Zomaar, totaal onverwachts kwam hij even langs. Het voelt bijna als iets spiritueels, alsof hij wil zeggen, joehoe, daar ben ik, hoe is het met jou?
Maar aan de andere kant krijg ik een onbevredigd gevoel. Hij voelt nu zo dichtbij, het voelt bijna als een echte ontmoeting, maar ik kan hem niets vragen. Als ik hem in het echt tegen zou zijn gekomen, was mijn hoofd rood geworden, had ik zweetoksels gekregen, maar dan had ik hem wel vragen kunnen stellen.

Nee, ik kan geen contact met hem opnemen. Ik kan er eigenlijk niets mee. Het is over tussen ons, dat was wel duidelijk. Hij denkt niet meer aan mij, dat is ook duidelijk. Ik moet hem dus ook vergeten en deleten. Maar dat gaat nu niet meer. Ik weet nu hoe ik bij hem kan komen, via Facebook. Wat nou als ik nooit Facebook had gebruikt, was ik dan misschien beter af geweest? Dan had ik nu niet al deze trieste gevoelens gehad. Dan was ik gewoon doorgegaan met vandaag en had ik niet stil blijven staan met iets uit mijn verre verleden. Dan had ik nu geen luduvudu gevoel gehad. Hoe langer ik erover nadenk, hoe meer ik ervan overtuigd raak dat Facebook geen meerwaarde heeft. Het helpt mij in ieder geval zeker niet om over een ex heen te komen!!!

Filed in: Mijn exen • zaterdag, oktober 6th, 2012

Reacties zijn gesloten.